dagar som dessa


Min hund har kommit i puberteten, och ni med hund vet hur påfrestande och slitigt det här är. Det är som att allting han har lärt sig, har han på två sekunder glömt bort - så som sitt, ligg, stanna osv. Och detta har gett mig skitdåligt självförtroende på bara två, tre, dagar, då jag vet att det är jag som styr min hund, inte han som styr mig. Jag har alltså gett upp litegrann, tänk "vafan, det här är ju skittråkigt", och tillåtit honom att slarva. 

Vi var ute och gick för en liten stund sen, stannade till på Dyl's jobb för att tjöta lite skit, och hade då årets tur att springa in i Gina som är ett proffs när det kommer till hundar. På en halvtimma fick hon mitt självförtroende att tvärvända, hon matade mig med ny motivation och just nu känner jag bara att "nu jävlar!", typ. Hon tog Milo för sig själv en liten stund, visade små snabba tricks som fångade hans uppmärksamhet, markerade fel och gav honom treats när han var duktig. Så tack till dom övre makterna som måste ha styrt ihop att vi sågs just idag, när allt kändes så jäkla hopplöst och tråkigt med lille valpis. Nu gick han till och med fot hela vägen hem! Lyckligt!

Varsågod för infon hörrni. 

#1 - - Emma:

Har en körv här hemma som är likadan. Jävlar, vad massa dumheter han har börjat med bara dom senaste två veckorna. Lyssnar på cirka INGENTING. Som en äkta tonåring är han och det retar ju gallfeber på en fullständigt.

När han var mindre tränade vi massor på att han inte skulle rusa fram till folk en möter ute och vi fick bort det på bara någon vecka. Nu? Precis likadan igen. Och jag har väl blivit lite som du, att en bara skiter i't och tillåter honom att göra't. Himla dumt! Ska fasen rycka upp mig jag med och köra på hårdträning igen.

Svar: Visst blir man helt galen?! Jag har varit så jäkla frustrerad och inte fattat alls vad jag ska göra med honom vissa stunder. Men nu är det game on - dags att visa att det är jag som styr och bestämmer, inte han. LYCKA TILL KOMPIS! OCH VI SES EFTER HELGEN HOPPAS JAG! <3

Upp